Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Animation για παιδιά δημοτικού

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Animasyros που ξεκινά σε λίγες ημέρες στη Σύρο, η ομάδα της Ad Axem, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ένα εργαστήριο κατασκευής ταινίας κινούμενης εικόνας (animation), για παιδιά 4ης, 5ης και 6ης Δημοτικού.
Το εργαστήριο ονομάζεται «ΣΚΥΤΑΛΟταινία» και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά του νησιού να έρθουν σε επαφή με το μαγικό κόσμο του Νέμο, του Ρατατούη, του Σρεκ και τόσων άλλων αγαπημένων χαρακτήρων που έχουν γνωρίσει στον κινηματογράφο. Όπως ανακοινώθηκε από τους υπευθύνους της Ad Axem, η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι εντελώς δωρεάν και όλα τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή των χαρακτήρων και των σκηνικών, καθώς και τον εξοπλισμό της φωτογράφισης και την ηχοληψίας θα τα παρέχει η ομάδα του Animasyros.
Οι συμμετοχές μπορούν να δηλώνονται τηλεφωνικά μέχρι την Τετάρτη 14/9 στο τηλέφωνο 6972494779 και στο email athina@axem.gr. Πρόσκληση προς τα παιδιά Απευθυνόμενοι προς τα ίδια τα παιδιά που θα θελήσουν γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο του animation, συμμετέχοντας στη δημιουργία της «ΣΚΥΤΑΛΟταινίας», οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ αναφέρουν: «Θα φτιάξουμε όλοι μαζί μια ταινία κινούμενης εικόνας!!! Ελάτε να φτιάξουμε μια σκυταλοταινία! Ελάτε να δημιουργήσουμε με κινούμενες εικόνες! Θα χωριστούμε σε τρεις διαφορετικές ομάδες παιδιών και θα συνεργαστούμε για να φτιάξουμε μία ταινία! Προσοχή: η δουλειά όλων θα είναι πολύ σημαντική! Η πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει την ταινία και μετά, σαν σκυτάλη, θα την παραδώσει στην επόμενη, που θα τη συνεχίσει για να παραδώσει τη σκυτάλη στην τρίτη που τελικά θα την ολοκληρώσει. Σαν σκυταλοδρομία θα προχωράει η δημιουργία της ταινίας, όπου όλοι θα έχουν συμβάλει με τον δικό τους τρόπο. Όταν τελειώσει η ταινία μας, ο καθένας θα μπορεί να εντοπίσει πού έβαλε το χέρι του σε μία δουλειά συλλογική και σίγουρα... συναρπαστική! Θα περάσουμε τέλεια!!!
Το πρόγραμμα και οι εγγραφές Ομάδα εκπαιδευτικού προγράμματος: Χριστίνα Ντεπιάν, εικαστικός - εκπαιδευτικός Αθηνά Χειμαριού - Ευθύμιος Μαυρίκας (Ad Axem) Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα γίνει: στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Ερμούπολης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Πέμπτη 15/9 4-7 το απόγευμα για παιδιά 9-10 χρονών Παρασκευή 16/9 4-7 το απόγευμα για παιδιά 10-11 χρονών Σάββατο 17/9 11-2 το μεσημέρι για παιδιά 11-12 χρονών Δηλώστε τώρα τη συμμετοχή σας στέλνοντας τα στοιχεία σας στην ομάδα εκπαιδευτικού προγράμματος (τηλ: 6972494779) - email: athina@axem.gr Τα στοιχεία που θα πρέπει να αναγράφονται στις αιτήσεις συμμετοχής είναι τα εξής: Ονοματεπώνυμο Γονέα Ονοματεπώνυμο Μαθητή / Μαθήτριας Ηλικία Μαθητή / Μαθήτριας Ημερομηνία Εργαστηρίου


Από Παναγιώτης Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου