Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Μουσεία του Κόσμου

Η εταιρεία Google συνεργαζόμενη με δεκαεπτά από τα πιο φημισμένα μουσεία του κόσμου, δημιούργησε το Google Art Project, μια εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να περιηγηθεί εικονικά στους διαδρόμους των μουσείων και να δει τα έργα τέχνης (σχεδόν) σαν να ήταν εκεί. Στην εφαρμογή υπάρχουν πάνω από 1000 έργα από την Πινακοθήκη Τέιτ και την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, το Ερμιτάζ της Μόσχας, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA), το Εθνικό Μουσείο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία της Μαδρίτης, το μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ, από το Παλάτι των Βερσαλλιών, την Γκαλερί Ούφιτζι της Φλωρεντίας κ.α., συγκεντρώθηκαν για να παρουσιαστούν σε αρκετά υψηλή ευκρίνεια.

Μάλιστα, κάθε ένα από τα 17 μουσεία επέλεξε ένα έργο για να φωτογραφηθεί σε εξαιρετικά υψηλή ανάλυση. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να διακρίνετε λεπτομέρειες που ενδεχομένως δεν θα προσέχατε με γυμνό μάτι.

Επιπλέον, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τις δικές τους, προσωπικές συλλογές, αποθηκεύοντας συγκεκριμένες οπτικές γωνίες των έργων τέχνης, προσθέτοντας τα σχόλιά τους και μοιράζοντάς τη με άλλους.

Χαρακτηριστικό της προσπάθειας να προσομοιωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εμπειρία της επίσκεψης στον χώρο είναι και το γεγονός ότι ο χρήστης μπορεί να βγει ακόμη και έξω από το μουσείο και να περιηγηθεί στην εκάστοτε πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία φιλοδοξεί να επεκτείνει ακόμη περισσότερο το Art Project στο μέλλον.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Art Project στο www.googleartproject.com

Από κ. Νεκτάριος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου